Spalare chimica schimbator de caldura

300 Lei– Spalare chimica centrala termica schimbator secundar (schimbator in placi) 24-35 kW fara boier
350 Lei – Spalare chimica centrala termice schimbator secundar (schimbator in placi) 24-35 kW cu boiler
600 Lei – Spalare chimica centrala termica schimbator principal 24-35 kW

In timpul spalarii sau dupa spalare exista posibilitatea ca schimbatorul de caldura sa cedeze (sa se sparga) datorita depunerilor mari de calcar sau vechimii acestuia. Agentul de curatare elimina depunerile si este posibil sa deterioareze schimbatorul. Acest lucru nu se poate estima in avans, depuneriile nu sunt la vedere. Drept urmare firma ACC Instal Expert SRL nu este raspunzatoare de nici o problema aparuta la schimbatoarele de caldura ca urmare a efectuarii spalarii chimice. Utilizatorul isi da acordul in scris referitor la efectuarea operatiei de spalare, inainte de a se efectua serviciul.

Spalarea chimica este procesul de curatare a schimbatoarelor de caldura cu o solutie acida. Aceasta operatiune trebuie efectuata cand centrala termica devine zgomotoasa sau nu mai satisface nevoia de apa calda (apa calda nu este livrata la parametrii normali). In acest caz schimbatorul de caldura este colmatat cu depuneri de mal, depuneri de piatra, depuneri de magnetita (oxizi de fier) fapt ce duce la scaderea randamentului termic si astfel nu se realizeaza schimbul de caldura, iar apa incepe sa fiarba.

Operatiuni ce se realizeaza la spalarea chimica a schimbatorului principal de caldura:•se racordeaza pompa de spalare la racordurile schimbatorului cu niste cuple speciale;
•se spala cu solutie acida schimbatorul directionand jetul de acid in ambele sensuri;
•se neutralizeaza schimbatorul cu o solutie bazica;